Zo zorg je voor een geslaagd familieweekend

Zo zorg je voor een geslaagd familieweekend

Of je het nou strak 1 keer per jaar organiseert of dit wellicht de eerste keer wordt dat het ooit gaat gebeuren: een familieweekend kan erg veel tijd kosten om te organiseren en plannen. Zeker als je een grote familie hebt gaat dit op, maar ook voor kleine families kan het al een heel gedoe zijn om überhaupt iedereen op hetzelfde tijdstip op dezelfde plek te krijgen. En dan heb je nog niet eens gehad wat je het hele weekend moet gaan doen. Er moeten namelijk ook wel activiteiten georganiseerd worden zoals een stormbaan huren. Als er niets te doen is het hele weekend en de hele familie het hele weekend maar op de bank moet zitten om koffie te drinken met elkaar zal het heel erg snel gaan vervelen. Begin daarom goed op tijd met het plannen van allerlei activiteiten voor het weekend zodat jij en je familie zich niet hoeven te vervelen. 

 

Waar? 

De grote vraag is natuurlijk: waar ga je nou dat hele weekend organiseren? Hierbij moet je met een paar belangrijke dingen rekening houden. ten eerste is het belangrijk om in je achterhoofd te houden hoe groot het gezelschap is waarmee je op pad gaat. Dat bepaald of je een vakantiehuisje kunt huren of dat je misschien voor een groepsaccommodatie moet gaan. Als je weet naar wat voor soort plek je op zoek bent kun je de plaats van de accommodatie gaan bepalen. Gaan jullie naar het buitenland, zoals Duitsland of Frankrijk of de Ardennen? Of blijven jullie lekker in Nederland? En kies je voor het rustige platteland? Of wil je toch de stad opzoeken? Hou hierbij ook een beetje rekening met de wensen van je familie. Om er voor te zorgen dat mensen niet te ver moeten reizen naar de plek van bestemming kies je het beste een centrale plek voor iedereen. 

 

Wat ga je doen? 

Dan komt natuurlijk een nog grotere vraag op in je hoofd: wat gaan jullie allemaal doen? Dit hangt ook weer af van de plek waar jullie verblijven. Zitten jullie op het platteland? Dan kunnen jullie lekker wandelen en fietsen. In de stad kun je ook lekker wandelen, maar ook winkelen en lekker op het terras zitten. Als je veel ruimte bij de accommodatie zelf hebt, kun je ervoor kiezen om daar leuke activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een spelletjes middag organiseren of zelfs een speurtocht of vossenjacht maken. Ook kun je springkussens huren of rodeostieren huren. En als je echt een hele actieve familie hebt kun je zelfs een stormbaan huren en lekker wedstrijdjes houden tegen elkaar.