tuin

Wat gebeurd er voorafgaand van het aanleggen van een tuin?

Er gebeurd een hoop voordat hoveniers daadwerkelijk beginnen met het aanleggen van je nieuwe tuin. Zo wordt er een beplantingsplan gemaakt en een ontwerp door een tuinarchitect uit Gilze-Rijen. Daarnaast kan er ook een beregeningsplan worden gemaakt en een plan van aanpak. Dit wordt vaak meegeleverd met een op maat gemaakte offerte. Zo heb je precies een overzicht van de geplande werkzaamheden en kosten.

Het maken van een tuinontwerp

Voorafgaand van de werkzaamheden wordt een ontwerp gemaakt. Dit kan worden gemaakt door een tuindesigner, tuinarchitect of door het hoveniersbedrijf zelf. Je hebt verschillende soorten ontwerpen. Vaak zie je dit vanaf vogelvlucht, maar er zijn ook programma’s die werken met 3D software zodat je virtueel door je nieuwe tuin heen kunt lopen.

Een beplantingsplan

In een beplantingsplan wordt afgesproken welke beplanting wordt geplaatst in welke borders, zo krijg je een gespecificeerd overzicht van welke planten in welke borders staan. Dit is niet alleen voor de consument van groot belang maar ook voor de hoveniers de tuin aanplanten. Zij gaan straks aan de slag met dit plan.  

Wat is een beregeningsplan?

Je hebt ook een beregeningsplan, dit is een ondergronds overzicht van de verschillende bewateringselementen. Zo zie je alle leidingen en pompen. In dit overzicht wordt duidelijk van het aantal bars dat je nodig hebt op je systeem en of je een grondpomp nodig hebt of een aansluiting op de waterleiding voldoende is.

Kosten besparen?

Het aanleggen van de tuin kan snel in de kosten oplopen, wil jij hier iets op besparen lees dan vooral verder! Je kunt zelf een schutting plaatsen mits je groene vingers hebt en beschikt over de juiste materialen. Ook kun je de werkomgeving opruimen zodat de hoveniers dit niet meer moeten doen. Het hergebruiken van materialen is een andere manier om kosten te besparen, dit is trouwens ook ten goede van het milieu. Je kunt bestrating opnieuw leggen of de planken van een tuinhuisje gebruiken voor plantenbakken of een afscheiding.