zeemeermin

Waar moet je op letten bij het kopen van een zeemeermin staart?

De kans is aanwezig dat je van het zeemeermin zwemmen gehoord hebt en voor jezelf of voor je dochter/ een bekende ook een staart wil aanschaffen. Omdat er nogal wat aanbieders op de markt zijn vinden we het belangrijk om je goed voor te lichten over de verschillende kwaliteiten en voor welke gebruiksfrequentie je het best voor een bepaalde zeemeermin staart kunt kiezen (Bron: Zeemeerminshop)

Gebruiksfrequentie

Wanneer je een zeemeermin staart wil aanschaffen voor jezelf of voor iemand anders dan is het allereerst belangrijk dat je je jezelf de vraag stelt in hoe vaak je die staart nou eigenlijk wil gaan gebruiken?

Gebruik het met een voetbal, die iedereen wel in huis heeft liggen. Pak je die voetbal er alleen op een verjaardag bij? Dan maakt het niet zoveel uit om wat voor bal het gaat.. Maar wanneer je iedere dag voetbalt dan is het belangrijk dat je een goede bal hebt die sterk is en super fijn speelt.

Zo geldt eigenlijk ook voor een zeemeermin staart. Ben je van plan om er heel af en toe mee te gaan zwemmen? Dan kun je het best kiezen voor een staart die degelijk en veilig is maar niet per se het allermooist en duurst is. Ga je op zeemeermin zwemles en ben je van plan om toch wel tweewekelijks het water in te gaan met de staart? Dan wil je een goede staart hebben waar je geen gezeur mee hebt.

Waar je dan het best op kunt letten bij de aankoop van een zeemeermin staart dat leggen we je hieronder puntsgewijs uit.

Veilige monovin

De monovin is misschien nog wel belangrijker dan de zeemeermin staart zelf, omdat de monovin betrekking heeft op de veiligheid van de zeemeermin staart en hoe fijn je met de zeemeermin staart kunt zwemmen. Meer lezen over de monovin doe je hier.

De monovin dient namelijk én niet te strak te zitten, maar ook zeker niet te los. Deze combinatie is erg lastig waardoor de monovin vaak of te los of te strak zit. Als gevolg hiervan kun je of niet fijn zwemmen met de monovin of de monovin niet goed uit krijgen in het geval van nood tijdens het zeemeermin zwemmen.

Er zijn een aantal goede aanbieders op de markt qua monovins waarvan je zeker weet dat ze goed zijn. Let er op dat je in ieder geval nooit een zeemeermin staart koopt met een monovin waarmee je de voeten vast strikt of vastmaakt met een gesp, tenzij je super ervaren bent met het zeemeermin zwemmen.

Stof en bescherming staart

Naast de keuze qua monovin is die van de zeemeermin staart ook erg belangrijk. Kies je namelijk voor een te dunne zeemeermin staart dan gaat deze best wel vlot kapot wanneer je ‘m zeer intensief gebruikt.

Daarnaast kan de staart nog een extra beschermingslaag bij de punten van de staart hebben om deze te beschermen tijdens het zwemmen. De staart punten van de zeemeermin staart komen namelijk best wel snel tegen de rand van het zwembad of de bodem aan waardoor deze puntjes snel beschadigen. We raden beschermings punten om de staart alleen aan wanneer je de staart echt intensief gebruikt. Wanneer je zo nu en dan eens zwemt met de zeemeermin staart dan is het niet nodig om de verstevigde staart punten te nemen.