huis

Waar emigreren Nederlanders naartoe?

Verhuizingen zijn gebruikelijk; in 2021 zijn ruim 1,8 miljoen Nederlanders verhuisd, waarbij meer dan de helft binnen de grenzen van de gemeente bleven. Minder dan de helft van de mensen verhuisde naar een woning die verder weg lag, waarbij een klein deel zelfs een woning vond buiten de Nederlandse grenzen. Waar emigreren de meeste Nederlanders naartoe en wat zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een ander land om in te wonen?

Wat zijn de populairste landen onder emigrerende Nederlanders?

De meeste mensen letten vooral op het weer; de warmere Zuid-Europese landen verdienen dan ook vaak de voorkeur, al is dit niet de populairste emigratie bestemming. Ook wordt er gelet op de criminaliteitscijfers, het inkomen en de prijzen van levensonderhoud. Zeker wanneer u rond moet komen van een pensioen plus wat spaargeld is dat immers een belangrijke factor. Deze landen zijn (op volgorde) het populairst onder emigrerende Nederlanders;

  1. België
  2. Duitsland
  3. Spanje
  4. Verenigd Koninkrijk
  5. Verenigde Staten

In de afgelopen jaren is het aantal emigranten vanuit Nederland sterk afgenomen. Dit heeft voornamelijk te maken gehad met de Corona pandemie en de economische onzekerheden die hiermee gepaard gingen. Landen als Frankrijk en Spanje zijn populairder geworden onder mensen die zich permanent buiten de Nederlandse grenzen willen vestigen, waar Australië en het Verenigd Koninkrijk in trek zijn onder jonge mensen die tijdelijk (doorgaans ongeveer een jaar) ergens anders willen wonen en uiteindelijk binnen afzienbare tijd terug willen verhuizen naar Nederland.

Overweegt u emigratie?

Emigreren is een grote stap, maar het kan precies zijn wat u nodig heeft om uw dromen waar te kunnen maken. Uitzicht op de zee vanaf uw eigen balkon, een hotelletje beginnen onder de Spaanse zon of wellicht huskytochten organiseren voor toeristen in het noorden van Zweden; met de juiste voorbereiding is veel mogelijk. Snel uw huis verkopen en plannen maken om de sprong in het diepe mogelijk te maken; het klinkt eng maar kan een geweldig avontuur betekenen met een geweldig resultaat wanneer alles goed uitgezocht is. Kijk vooral eens naar de verhalen van de mensen die geëmigreerd zijn, om zo inspiratie op te doen en te leren wat u vooral niet moet doen wanneer u een succes wilt maken van uw emigratie.