woelmuizen

Verschillende manieren om woelmuizen te verjagen

Woelmuizen kunnen voor veel overlast veroorzaken. Dit doen ze vaak door middel van knagen aan wortels van bomen en planten. Als je last hebt van woelmuizen kan dat door voor verschillende dingen komen. Een van de belangrijkste factoren is een geschikte leefomstandigheid voor de woelmuis. Je zal bijvoorbeeld in de stad veel minder last hebben van woelmuizen dan in het platteland. Woelmuizen verjagen kan op verschillende manieren zoals woelmuis verjager, een woelmuisklem of muizenvallen. Als je van de woelmuizen af wilt komen zul je moeten kijken wat je wilt gebruiken. Het kan namelijk zijn dat het beestje overlijd op sommige manieren en hier moet je wel tegen kunnen.

Snelle manieren om van mollen af te komen

Er is eigenlijk geen snelle manier om van mollen af te komen. Dit omdat elk bestrijdingsmiddel veel tijd en geduld zal kosten. Maar het hangt ook heel erg af van hoeveel mollen er zijn en hoe de staat van jouw land of tuin er bij staat. Als je het snelste van de mollen af wilt komen kun je het beste ongediertebestrijding inschakelen. Zij weten namelijk voor elke situatie de beste oplossing, dus kunnen ze je ook helpen als de mollenplaag weer terug komt bijvoorbeeld. Maar ook als ze langs zijn gekomen is het te adviseren om een eigen bestrijdingsmethode te kiezen om daarmee door te gaan.

Zelf mollen bestrijden

Mollen staan voornamelijk bekend om gaten te graven en hierdoor tuinen en velden  te beschadigen. Hierdoor kun je met veel verschillende manieren mollen bestrijden uit je tuin of je gazon. Je kunt dit op verschillende manieren doen, zoals door middel van trillingen. Mollen zijn namelijk erg gevoelig voor geluiden en trillingen waardoor ze worden afgeschrikt. Maar mollen zijn ook super gevoelig voor sommige geuren, dus kun je ze ook laten afschrikken door sommige geuren. Als je mollen afschrikt is er alleen geen garantie dat ze niet meer terugkomen dus als je eenmaal merkt dat je mollen hebt je dit ook als voorzorgsmaatregelen kan nemen.

Hoe ontstaan mollen plagen?

Mollen plagen kunnen op heel veel verschillende manieren ontstaan, hierdoor is het ook moeilijk om deze plagen te bestrijden. Mollen voeden zich voornamelijk door insecten, wormen en andere kleine dieren. Mollen komen hierop af en zullen steeds terugkomen als er veel voedsel beschikbaar is in jouw tuin of landbouwgrond. Ook verschilt de grondstructuur per tuin en land en zullen mollen steeds vaker terugkomen als bijvoorbeeld de grond goed vochtig is om veel tunnels te graven. Mollen hebben ook vrijwel bijna geen vijanden, waardoor dus mollen niet aangevallen worden door andere dieren. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk ook hun eigen ding doen, zoals tunnels graven.

 

Waar zijn mollen goed voor?

Mollen worden vaak gezien door mensen als een soort dierenplaag en niet fijn. Mollen hebben zeker wat nadelen en kunnen je tuin wat lelijker maken. Ook is het erg lastig om dus van mollen af te komen maar mollen hebben ook flink wat voordelen. Mollen zijn namelijk goed in graven, waardoor er stuifmeel door de gangen van bloemen word verspreid waardoor er veel bloemen en planten kunnen worden voortgeplant. De tunnels die mollen graven kunnen ook gezien worden als hulp bij een goede bodemstructuur. Deze zelfde tunnels zullen ook bescherming bieden aan wat kleinere dieren die zo kunnen schuilen voor roofdieren.