Spanje

Redenen waarom het wonen in Spanje geweldig is

Iedereen houdt natuurlijk van zon, zee en strand. Veel ouderen trekken met hun pensioen ook graag naar het buitenland. Ze willen genieten van het leven zonder plichten. Het is voor veel ook een goede investering om in het buitenland in het vastgoed te investeren. Het is tevens nog een leuke investereing voor jezelf. Een van de meest geliefde land is Spanje. Daarom is het ideaal om een huis te kopen in Estepona, Marbella en Barcelona. Er zijn nog genoeg andere leuke plekken in Spanje, maar waarom is het nou zo geweldig om in spanje te wonen?

Het heerlijke klimaat

Hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer het klimaat is. De regio Andalusië is net zoals Estepona ook ideaal. Hoge temperaturen en een hoop aantal uren zon. Dit is een groot voordeel aan Spanje. Ongetwijfeld is dat ook heel veel Nederlanders dé reden om naar Spanje te verhuizen. Het is met het heerlijke weer in Spanje ideaal om langs de middellandse zee en op de Balearen te overwinteren. Voor veel emigranten is het bijzonder om bijna altijd zonnig en warm weer te hebben. De enkele dagen dat het regent zijn toch wat aangenamer, dan die wij gewend zijn in Nederland. 

 De cultuur en natuur

De spaanse cultuur is niet het tegenovergestelde van de Nederlandse cultuur, maar toch is de cultuur daar iets anders. De cultuur in Spanje is zeer duidelijk in elke regio. Ook heeft ieder dorp of stad zijn eigen tradities. Hoe mooi is het als je een van de tradities kan bijwonen. Spanje heeft ook een hele mooie natuurgebieden. Daarom gaan er vaak Spanjaarden op vakantie in eigen land. Spanje raakt nooit uitgekeken. Het Spaanse eten is ook een heel lekker voordeel. 

Het sociale leven met de mensen 

Het wonen in Spanje is een sociale happening. In Spanje is het gebruikelijk om alles aan de kant te zetten om gezellig wat te gaan doen met je vrienden, collega’s of familie. Veel gaan dan samen tapas eten of een drankje op het terras doen. Dit is de levenswijze van de Spanjaarden. Daarom zeggen ze ook vaak ‘’mañana’’. Aan deze levenswijze moeten veel emigranten wennen. Het sociale leven wordt door veel buitenlandse mensen geliefd. Alle Spanjaarden helpen je graag en neem er de tijd voor. De Spanjaarden komen ook vaker bij elkaar met hun families. Het wonen in Spanje hoeft ook niet veel geld te kosten. Spanje is geen duur land en dat merk je al snel als je naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen.