verpakkingsmachine

Pallets verpakken, belangrijkste punten om op te letten

Het is zeer belangrijk om je pallets op een veilige manier te stabiliseren om zo de kans op ongelukken te verkleinen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de palletladingen goed stevig te verpakken, en verschillende hulpmiddelen die hiermee kunnen helpen. Hopelijk helpt dit blog je verder op weg met het vinden van een veilige en efficiënte manier van palletladingen transporteren.

Waarom verpakkingsmachines?

Verpakkingsmachines bieden je een mogelijkheid om (semi)automatisch je palletlading te omwikkelen. Ze kunnen daarmee een goede investering vormen als je nog op zoek bent naar manieren om het verpakkingsproces te versoepelen. Echter, een verpakkingsmachine vergt vaak de nodige financiële investering, en je zult deze niet snel als impulsaankoop aanschaffen. Overweeg je een verpakkingsmachine aan te schaffen, dan is het wellicht goed om te weten dat een machine je leven, of dat van je medewerkers, een stuk makkelijker kan maken. Opeens hoef je de pallets niet meer zelf te verpakken, maar zorg je ervoor dat een machine dit op efficiënte manier doet. Dankzij de folie die de verpakkingsmachine gebruikt zorg je ervoor dat je pallet op een sterke en stabiele wijze verpakt wordt. Dankzij deze snelle manier van inpakken zorg je er ook voor dat producten sneller de deur uit kunnen, je bent namelijk minder tijd kwijt met het inpakken van de pallets. Dit zorgt er dan weer voor dat je personeel meer tijd heeft om andere acties uit te voeren. Bovendien kan dit het inpakken en leveren minder stressvol maken, waardoor er minder fouten gemaakt worden.

Een verpakkingsmachine is altijd handig om te hebben en kan veel positieve effecten hebben op de werkplaats, maar er zijn ook wat punten waar je rekening mee dient te houden wanneer je overweegt dit type verpakkingsmachine aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschafkosten en de tijd die het vergt voordat personeel optimaal gebruik kan maken van de machine. Voor het personeel om de machine effectief kan gebruiken, moeten ze eerst weten hoe de machine werkt, bijvoorbeeld wanneer het folie opnieuw gevuld moet worden en hoe de machine bediend moet worden. Ook moet je de machine goed bijhouden. Wanneer je de machine in goede conditie houdt, zorg je ervoor dat je personeel zo effectief mogelijk door kan werken met hulp van de verpakking machine

Pallets wikkelen

Je kan pallets verwikkelen met de hand, maar dit gaat ten koste van beschikbare tijd en efficiëntie, daarom hebben de meeste bedrijven gekozen om pallets te verwikkelen met machines. Met de opkomst van steeds slimmere en handige machines wordt deze taak ook sneller en beter uitgevoerd dan vroeger. Bijvoorbeeld met een palletwikkelmachine zorg je ervoor dat jouw personeel veel pallets op een snelle en effectieve manier kan omwikkelen. Dit kan handig zijn wanneer je zware spullen moet transporteren. Om een verpakkingsmachine te gebruiken, dien je deze eerst langs de pallets te zetten die je wil omwikkelen. Daarna start je de machine en omwikkelt de pallet en de producten met speciale rekwikkelfolie. Wanneer je zeker weet dat de machine genoeg ruimte heeft, kan je hem aanzetten. Hierna begint de palletwikkelmachine rond de pallet en de producten te wikkelen. Uiteindelijk wanneer hij heel de pallet heeft ingewikkeld met folie, stopt de machine automatisch met rondrijden en kun je de folie loskoppelen. Nu heeft deze machine gedaan in een korte tijd wat je anders voor een langere tijd (en met een stuk meer moeite) met de hand zou moeten doen.

De palletwikkelmachine zorgt er goed voor dat elk stukje van de pallet en de producten goed verwikkeld is in folie. Je kunt de meeste machines ook op verschillende standen zetten waardoor je dus specifiek kan afstellen hoeveel folie je precies wilt gebruiken. Het is vrij handig om dit toe te passen op verschillende producten zodat je optimaal met de folie om kan gaan en goed kosten kan besparen.

Dozensluitmachine

Wanneer je producten verstuurd via dozen is een dozensluitmachine een handige optie, deze machine zorgt ervoor dat alle dozen goed dicht getapet zijn. Het fijne aan deze machine is dat je veel dozen tegelijk kunt verwerken en je dit proces een stuk sneller kunt maken. Dit type machine is ook goed te bedienen met twee mensen het nog sneller gaat.

Vacuüm verpakkingsmachine

Wanneer je voedingsmiddelen of bepaalde industriële producten moet transporteren dan is het handig om deze vacuüm te verpakken. Dit is goed mogelijk met een vacuüm machine die snel de lucht wegzuigt uit een vacuüm zakje met daarin het te verpakken product. Hierna kun jij gelijk verder kunt met dit product. Een must have voor mensen in de voedselindustrie, al kan vacuüm verpakken ook de perfecte optie zijn voor industriële producten waarbij het vanuit het puntje ruimte-efficiëntie is dat de producten vacuüm verzonden worden.

Er zijn veel mogelijkheden om verpakkingsmachines te gebruiken, hopelijk ben je heir via dit blog meer over te weten gekomen!