spa

Met wat voor hout wordt een sauna of hottub gemaakt?

Iedereen weet dat een sauna of hottub bijna altijd van hout is gemaakt. Dit ziet er mooi uit en het geeft een natuurlijke uitstraling aan jouw tuin. Maar van wat voor hout wordt een sauna of hottub gemaakt? Dat lees je allemaal in dit artikel. Ben jij benieuwd naar deze houtsoorten? Lees dan snel verder!

Western Red Cedar hout 

De soort Western Red Cedar staat bekend om de grote variatie van kleur die het hout kan hebben. Die kleuren verschillen van licht geelbruin, zalmkleur, chocoladebruin tot rozebruin. Ook kan er in het hout zelf een afwisseling van lichte en donkere banen te zien zijn. Deze houtsoort wordt vaak gebruikt bij het maken van hottubs en sauna’s. Ook wordt Western Red Cedar hout gebruikt voor gevelbetimmering. Het hout blijft extreem lang mooi wat een groot voordeel is en het komt bijna nooit voor dat deze houtsoort krimpt. Een hottub kopen bij Elite Wellness kan makkelijk via de website!

Hemlock hout

De kleur van deze houtsoort verschilt van licht geelbruin tot witachtig en soms zelf een roodachtige tint. Het is van belang dat Hemlock hout een water behandeling krijgt voor hij als hottub of sauna gebruikt kan worden aangezien hij wel snel water opneemt. Wanneer het hout goed behandeld is, kan het water niet meer in het hout trekken is het het dus een goede houtsoort om sauna’s en hottubs mee te maken. Een sauna aanschaffen van Hemlock hout is ook een erg goed idee!

Artic Grenen

Deze houtsoort komt uit het noorden van Europa en is lichtbruin van kleur. Artic Grenen is een naaldhoutsoort. Na een periode zal het hout iets donkerder worden en de kleur kan dan variëren van geelbruin tot roodbruin. Het is een belangrijk detail dat dit hout hars bevat. Dit zou vrij kunnen komen bij het verwarmen van de sauna of hottub en dit is dan dus ook een klein nadeel van deze houtsoort.