huis

Hoe zorg je voor meer leefbare woonruimte in huis?

Wanneer je leefbare woonruimte tekort komt zul je creatief moeten omgaan met de ruimte die je hebt, of er moet ruimte bij komen. Er zijn verschillende manieren om creatief om te gaan met woonruimte. Heb je de video’s wel eens gezien van kleine aziatische appartementen met innovatieve meubels die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Zo kun je tafels omvouwen tot een bank of stoel en kun je van een bank of kast een bed maken! Naast deze innovatieve meubels kun je ook kiezen om in Almere een aanbouw te laten realiseren door de Aanbouw Expert. Zo ruil je een aantal vierkante meters van je perceel in voor een stuk extra leefbare ruimte.

Opruimen

Zijn er ruimtes waar jij nu geen gebruik van maakt? Begin met opruimen! Denk hierbij aan de zolder, garage of een tuinhuis. Ruim de zolder op en maak hier een plek van waar je in alle rust kunt thuiswerken. Zo sta jij in de ochtend en avond niet telkens in de file maar kun je direct vanuit huis beginnen met werken. Het fijne van een werkplek buiten de woonkamer is dat je geen last hebt van overige geluiden, je kunt dus in alle concentratie je werk zorgvuldig doen.

Kies de juiste meubelen uit

Wanneer je opzoek gaat naar nieuwe meubelen houd dan rekening met rustige en minimalistische meubelen. Je hebt nu een groot assortiment aan meubelen die zeer rustig in een ruimte aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het omruilen van een grote oude eiken kast met een open kastje of tafel. Het grote voordeel van open kastjes en dergelijke is dat je nog steeds de muur en rest van de kamer ziet. Hierdoor lijkt het alsof je een stuk meer ruimte hebt terwijl je evenveel in gebruik hebt. 

Tips om nu zelf al meer ruimte in huis te maken

Ben jij nu direct toe aan extra ruimte in huis? Bekijk dan ons artikel over de beste tips om meer ruimte in huis te creëren. Zo kun je onder andere de gehele indeling van je huis onder de loep nemen of het aantal meubels in een ruimte beperken. Ben niet bang om open ruimtes in je huis te houden!