slaapkamer

Hoe belangrijk is een goede nachtrust?

Goede nachtrust is van groot belang, dit komt met name omdat onze hersenen gedurende dag steeds meer geprikkeld worden. Deze toename komt vooral doordat de gemiddelde schermtijd sterk is gestegen. Met name de personen die een kantoorbaan hebben kijken dagelijks lang naar schermen, zowel van computers als telefoons. Een groot aantal Nederlanders heeft daarom ook de telefoon verbannen uit de slaapkamer. Dit alles om ervoor te zorgen dat je hersenen de benodigde rust krijgen. Wij laten onze slaapkamerinrichting maken door Anselm Oome, zo zijn we verzekerd van een rustig interieur en een goede nachtrust.

Je bent meer alert gedurende de dag

Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad ben je gedurende de dag meer alert. Dit betekend dat je een beter concentratievermogen hebt en dus meer werk gedaan kunt krijgen, ook belangrijk voor de studenten onder ons dus! Uit onderzoek is naar boven gekomen dat wanneer je anderhalf uur te weinig slaap krijgt al 33% minder alert bent gedurende de dag.

Een aantrekkelijke uitstraling

Volgens een Zweeds onderzoek zijn mensen die een goede nachtrust hebben aantrekkelijker dan mensen die slecht slapen. Dit komt omdat een goede nachtrust ervoor zorgt dat je lichaam minder cortisol aanmaakt. Cortisol is een stresshormoon wat ervoor zorgt dat huid collageen wordt afgebroken. De huid is hierdoor minder elastisch en glad, dit zorgt er dus voor dat mensen die slecht slapen een minder aantrekkelijke uitstraling hebben.

Minder kans op overgewicht

Mensen die minder dan zes uur per nacht slapen hebben 30 procent meer kans op overgewicht dan mensen die gemiddeld acht uur per nacht slapen. Een tekort aan slaap zorgt voor een tragere stofwisseling en er worden extra hormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat je meer wilt eten. De combinatie van het meer eten en een vertraagde stofwisseling zorgt voor een grotere kans op overgewicht.

Een kurkwand in de slaapkamer

Vind je een goede nachtrust erg belangrijk? Dan is het verstandig om een kurkwand in de slaapkamer te installeren. Een kurkwand is een stuk dikker dan behang of verf, dit zorgt ervoor dat er iets minder geluid door de muren komt. Hopelijk slaap je hierdoor beter, wij in ieder geval wel.