Heeft uw kind de verkeerde studie gekozen? Maakt u zich geen zorgen

Heeft uw kind de verkeerde studie gekozen? Maakt u zich geen zorgen

Een verkeerde studiekeuze. Het kan iedereen overkomen. Het kiezen van een studie is een heel ingewikkelde keuze, en als je nog niet eens klaar bent met de middelbare school is het nagenoeg onmogelijk om jezelf goed genoeg te kennen om de juiste studie te kiezen. Jaarlijks ontdekt een groot deel van de studenten dat ze toch niet de juiste keuze hebben gemaakt, en zo dus ook uw kind. Maar maakt u zich geen zorgen, met hulp bij studiekeuze wordt het dit keer wel de juiste vervolgopleiding. 

Waarom het kiezen van de verkeerde studie geen ramp is 

Ontdekken dat hij de verkeerde studie gekozen heeft is voor uw kind al pijnlijk genoeg. Het studentenhuis waar hij ooit zo enthousiast was ingetrokken verlaat hij nu met neergelaten hoofd. Maar op de lange termijn is het helemaal geen ramp. Zijn studiekeuze bepaalt namelijk een groot deel van zijn toekomst, en een verkeerde studiekeuze is vaak ook een keuze voor een verkeerde toekomst. Het is daarom goed om daar nu al achter te komen, en niet wanneer hij al klaar is met zijn studie en al een tijdje aan het werk is. 

Hoe maakt hij nu wel de juiste keuze? 

Hoewel het soms een noodzakelijk besluit is om met een studie te stoppen is het geen fijne keuze om te maken, en uw kind wil die keuze dus niet een tweede keer maken. Hij heeft dus de hulp nodig om nu de juiste keuze te maken. Studiekeuzeadvies is hierbij een gigantisch hulpmiddel. Samen met een persoonlijke coach zal uw kind op zoek gaan naar wie hij echt is en wat hij echt wil. Op deze manier zal voorkomen worden dat hij in dezelfde valkuilen zal trappen als bij de eerste keuze. 

Een studiekeuze draait om je toekomst, en niet alleen om de arbeidsmarkt 

De valkuil waar de meeste toekomstige studenten bij het kiezen van een studie in trappen is dat ze teveel rekening houden met de arbeidsmarkt. Zeker, het is niet aan te raden een studie te kiezen waar je uiteindelijk helemaal niets mee kan, maar buiten dat gaat het erom dat de toekomstige student de studie interessant vindt. Interesse in een studie zorgt er namelijk voor dat de studie gemakkelijker verloopt, en dat uw kind met plezier hoge cijfers haalt. Zelfs in een sector waar de arbeidsmarkt krap is zullen de enthousiastelingen gemakkelijk aan werk komen.