rolsteiger

Een rolsteiger aanschaffen voor verschillende doeleinden

Voor zzp’ers en professionele klussers die regelmatig op hoogte werkzaamheden uitvoeren, is het de normaalste zaak van de wereld dat ze een rolsteiger gebruiken waarvan ze trotse eigenaar zijn. Een steigeraanhanger met rolsteiger kopen is daarom ook geen overbodige luxe. Maar er is een duidelijke nieuwe trend in opmars. Steeds meer particulieren kopen een steigeraanhangwagen aan omdat het nauwelijks ruimte in beslag neemt. Daarnaast lopen de kosten van het huren van een rolsteiger niet meer op. Een klein overzicht van de voordelen bij de aanschaf van een rolsteigerwagen in een notendop.

Rolsteigers aankopen volgens de verschillende klussen

Voordat je de knoop definitief hebt doorgehakt om een rolsteiger aan te schaffen zal je moeten nagaan voor welke werkhoogte je een rolsteiger wil gaan gebruiken. Maar wat is nu eigenlijk een rolsteiger? Een rolsteiger is kort samengevat een steiger die onderverdeeld is in verschillende werkvloeren. Zoals het woord al zegt is een rolsteiger voorzien van bijhorende wieltjes. Hierdoor kan de steiger makkelijk van plek A naar plek B worden verschoven. Dit in tegenstelling met gewone normale vaste steigers. In de meeste gevallen zijn rolsteigers gefabriceerd van lichter materiaal zoals metaal of aluminium en kunnen de wieltjes worden vastgezet. Het grootste voordeel van een rolsteiger is dat het vaak een eenmalige investering is die moet worden gedaan.

Een steigeraanhanger met rolsteiger kopen hangt van de werkhoogte af

De aankoop van een rolsteiger gebeurt vaak in functie van de verschillende voorziene werkhoogtes die je beoogt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten rolsteigers en dit in verschillende maten, zowel in de breedte als in de lengte. Elke werkhoogte heeft zijn voordelen. Een klein overzicht:

  • Het uitvoeren van onderhoudsactiviteiten: 4 meter

Een rolsteiger met 4 meter werkhoogte wordt veel gebruikt om onderhoudswerken uit te voeren op de begane grond of op de eerste verdieping van een gebouw. Denk maar aan ramen of andere deuropeningen. Met werkhoogte wordt eigenlijk de platformhoogte bedoeld, plus 2 meter.

  • 6 meter werkhoogte: voor binnen als buiten

De rolsteigers met een werkhoogte van 6 meter worden vaak gebruikt om klussen uit te voeren die op de eerste verdieping moeten gebeuren. Dit soort steiger past uitstekend wanneer je zowel binnen als buiten herstellingswerken in de planning hebt staan. Gevel- of schilderwerken lenen zich hierbij het beste voor.

  • Rolsteigers van 8 meter meest populair: voor particulieren en bedrijven

De meest populaire rolsteigers hebben een werkhoogte van 8 meter. Vooral bedrijven of handige klussers zonder hoogtevrees gebruiken deze rolsteigers. Deze steigers hebben het grote voordeel dat je het kan opbouwen in verschillende lagen wanneer de werkvloer een stuk lager ligt.

  • Voor werken aan appartementsgebouwen: rolsteigers van 12 meter

Wie onderhoudswerken wil uitvoeren aan huizen of appartementsgebouwen met minstens 3 verdiepingen zal een rolsteiger van 12 meter moeten aanschaffen. Uiteraard is dit meer bedoeld voor de professionals.